CTE Solution

Product was successfully added to your shopping cart.

Eficienta si durabilitate cu sistemul Komptech E-Drive

 

EFICIENȚĂ ȘI DURABILITATE CU SISTEMUL KOMPTECH E-DRIVE

Prețurile în creștere ale energiei electrice și noile mandate legale privind emisiile de CO2 stimulează cererea din industria deșeurilor pentru utilaje mobile cu acționare electrică, care poate fi o opțiune foarte bună în multe aplicații. Komptech și-a dezvoltat continuu portofoliul de mărunțire și sortare și oferă deja peste jumătate din utilajele sale în versiuni e-mobile sau hibride.

Utilizarea motoarelor electrice permite utilizarea energiilor regenerabile în locul combustibililor fosili, reducând astfel emisiile de gaze cu efect de seră. În plus, mașinile acționate electric au o eficiență energetică considerabil mai mare, ceea ce este benefic pentru rezultatele de exploatare ale utilizatorilor. Acestea sunt motive întemeiate pentru a fi atenți la modelele electrice atunci când planificațe noi investiții în parcul de mașini.

 

Economisiți până la 70 la sută din costurile de energie

Utilajele semi-mobile cu acționare electronică combină punctele forte ale sistemelor electrice staționare, cum ar fi zgomotul redus și funcționarea fără emisii, cu flexibilitatea utilizării mobile. Pentru mărunțire, Komptech oferă diferite modele de tocătoare Terminator și Crambo în versiune electrică mobilă, în care motoare electrice foarte eficiente acționează tamburii. Astfel, pentru un randament comparabil, acestea economisesc până la 70 la sută din costurile de energie față de mașinile convenționale. Efortul de întreținere este, de asemenea, mult mai mic decât în cazul versiunilor diesel, doar la jumătate.

Înfățișarea exterioară a tocătoarelor Terminator și Crambo e-mobile nu diferă aproape deloc de cea a modelelor cu motor diesel. Cu toate acestea, compartimentele lor de motor sunt considerabil mai ordonate. Pe lângă un motor electric, există un dulap de distribuție cu clasa de protecție IP54 care protejează componentele electronice de praf și de temperaturile ambientale ridicate. Integrarea dulapului de distribuție direct în mașină permite o pornire rapidă și simplifică schimbările de șantier. Aceste schimbări de șantier se fac cu ajutorul unui elevator cu cârlig sau al unei remorci cu trei axe.

Putere hibridă economică

Komptech are, de asemenea, o selecție extinsă de ciururi cu tambur și cu stea acționate electric pentru sortare și separare. Pentru schimbări flexibile între utilizarea în interior și exterior, sunt oferite modele hibride. Energia pentru acționarea lor electrică provine fie din rețea, fie de la un generator diesel de la bord. Datorită eficienței mai mari a acționării diesel-electrice, modelele hibride folosesc totuși mai puțină energie decât cele hidraulice cu motor diesel și, de asemenea, sunt mai prietenoase cu întreținerea.

 

Raport performanță/cost maxim

De ani de zile, Komptech a impulsionat dezvoltarea de utilaje eficiente din punct de vedere energetic și oferă soluții pentru numeroase cerințe ale clienților. Acest lucru include, în mod firesc, îmbunătățirea continuă a tehnologiei sistemelor staționare în conformitate cu cele mai recente stadii ale tehnologiei. "Cu ajutorul utilajelor electrice sau hibride, operatorii pot nu numai să ocolească prețurile în continuă creștere ale combustibililor, ci și să utilizeze potențialul energetic maxim și, astfel, să aibă o contribuție pozitivă la mediu", explică Christoph Feyerer de la Komptech.