CTE Solution

Product was successfully added to your shopping cart.

KEVIN YUNCKER VORBESTE LA CONFERINTA de RECICLARE a MEDIULUI 2021

Pe 26 august, la Conferinta de Reciclare a Mediului, Kevin Yuncker, Senior Sales Manager-East of Komptech Americas, va oferi o prezentare despre etape si tehnologii recomandate pentru a produce compost comercial de inalta calitate cu o eficienta mai mare si o rentabilitate sporita.

Pe masura ce cererea de compost continua sa creasca din sectoarele consumatorilor si retailului, precum si pietele agricole, la fel si numarul centrelor comerciale de producere a compostului din toata America de Nord. Odata cu aceasta crestere a cererii, multi compostatori comerciali cauta in mod activ solutii care le va permite sa produca compost mai eficient si in acelas timp sa mentina standarde de inalta calitate.

Anul acesta, la Conferinta de Reciclare a Mediului 2021 in Gatlinburg, TN, Kevin Yuncker de la Komptech Americas va impartasi o prezentare informativa joi, 26 august la ora 14:30, in sesiunea conferintei intitulata „Compost/Organice: Echipament Critic pentru Compostare”. In prezentarea lui, Yuncker va explica cele mai bune practice si etape tehnologice pentru compostare brazda comerciala care permite realizarea operatiunilor de oricare dimensiune pentru a obtine eficiente care genereaza timpi scurti de compostare, costuri de productie reduse si produse finite de calitate superioara.

Exista un Proces spre Compostare de Inalta Calitate

Fie ca reciclati deseurile verzi, deseurile alimentare pre-sau post-consum, gunoiul de grajd agricol sau o combinatie a acestora, transformand aceste dificile, si de multe ori contaminate, materii prime in compost premium necesita pregatire, planificare, si procese de o mare atentie. Compostarea in sine necesita o intelegere profunda a chimiei complexe din spatele descompunerii naturale a deseurilor organice. Asemenea maestrilor bucatari, compostatorii de succes nu trebuie doar sa ia in considerare amestecul adecvat de ingrediente cu timp si temperatura adecvata pentru gatit, ci si instrumentele si tehnicile care trebuie orchestrate impreuna. Utilizand un set definit de pasi de proces construiti pe tehnologii avansate, compostatorii comerciali pot acum sa obtina eficiente semnificative de productie, care sa duca la o compostare mai rapida si mai sanatoasa, mai putini contaminanti, o calitate imbunatatita a compostului si o diversificare mai mare a substantelor organice din depozitele de deseuri.

„Noi am dezvoltat un proces dovedit pentru compostatorii comerciali care optimizeaza productia in patru pasi simpli”, spune Kevin Yuncker. „Fiecare etapa a acestui proces adera la un singur obiectiv: maximizarea eficientei ecologice si economice pentru a produce rezultate de cea mai buna calitate”.

Etapa 1: MARUNTIRE - Obtineti o aerare Mai Buna

Komptech Crambo 6000 - tocator cu 2 axe procesand deseu verdeKomptech Crambo 6000 - tocator cu 2 axe procesand deseu verde

Mentinerea unui flux de aer adecvat in interiorul unei brazde este esentiala in productia de compost deoarece asigura aerisirea necesara descompunerii sanatoase. Fluxul de aer adecvat scade, de asemenea, sansele aparitiei unor conditii anaerobe pentru a se forma in interiorul brazdei, care poate duce la mirosuri neplacute si compost potential inutilizabil.

Prin maruntirea deseului organic care intra cu un tocator de viteza mica pentru deseu organic, ca de exemplu Komptech Crambo (versus macinarea de mare viteza), un compost optim de materie prima este creat. Macinarea de mare viteza are tendinta sa „pulverizeze” materialul in bucatele foarte mici, facand contaminantii aproape imposibil de separat si indepartat. Tocare la viteza redusa mentina particulele materialului suficient de mari pentru o circulatie mai buna a aerului, si in acelas timp pastreaza contaminantii suficient de mari, astfel incat separarea si indepartarea in aval sa fie mai usoara.

Etapa 2: INTOARCERE - Creati brazde inalte cu varf

 Komptech Topturn X - intorcator de compost creand un varf inalt de brazda Komptech Topturn X - intorcator de compost creand un varf inalt de brazda

Cu deseurile organice prime pre-maruntite intr-un material de dimensiuni uniforme, urmatoarea etapa este de a distribui materialele amestecate in gramezi lungi si inguste numite brazde. Aici are loc descompunerea naturala pe parcursul mai multor saptamani. Cheia pentru compostarea cu succes a brazdelor este asigurarea temperaturilor, a fluxului de aer si a nivelului de umiditate din interiorul brazdelor sa ramana optime. Acest lucru se realizeaza printr-o serie de amestecuri regulate de suvite cunoscute sub numele intorcatura. Komptech ofera o gama completa de intorcatoare in seria Topturn X. Aceste intorcatoare intorc si amesteca brazda intr-un mod eficient din exterior in interior, lasand in urma o brazda adecvata pentru aerisire si perfect formata, ideala pentru compostare. Intorcatoarele de brazda Komptech sun proiectate pentru a produce brazde inalte, cu varf, care creeaza ceea ce este cunoscut sub numele de „efect de cos de fum”. Folosind acest efect, aerul (O2) este extras de la baza brazdei in timp ce caldura (CO2) este eliberat din varf. Aceasta reduce timpul pentru descompunere si minimeaza mirosurile nedorite.

Etapa 3: SORTARE - produce un output curat si consistent

 Komptech Multistar XL3 ciur mobil cu stelute procesand compost Komptech Multistar XL3 ciur mobil cu stelute procesand compost

Odata ce procesarea brazdei este completa, urmtoarea etapa este separarea materialului in diferite fractii. In acest stadiu, fractia mica este separata in produs de compost finit pe cand fractia de dimensiune medie si cea superdimensionata (over-size) sunt separate mai departe. Acest proces de separare multipla este de obicei gestionat cu un ciur de tip star screen. Ciururile mobile star screen de la Komptech sunt concepute pentru a separa organice, inclusiv materia umeda, in 2 sau 3 fractii cu un singur ciur si procesat la niveluri de productie inalte. Star screens permite compostatorii sa separe eficient compostul curat si final de celelalte fractii care poate mai necesita prelucrare sau separare suplimentara. Ciururile Multistar ofera, de asemenea, flexibilitate pentru o varietate de dimensiuni de iesire, in functie de cerintele composturului.

Etapa 4: SEPARARE - indepartati contaminantii si excesele

Komptech Hurrikan Separator Suflant indepartand contaminantii si exceseleKomptech Hurrikan Separator Suflant indepartand contaminantii si excesele

Ultima etapa din procesul de compostare este de a separa fractia supradimensionata si de a indeparta orice contaminanti ramasi. Ca avantaj al maruntirii cu viteza redusa pe partea din fata, contaminantii si excesele in aceasta etapa raman suficient de mari pentru a fi separati cu usurinta de echipamente speciale concepute pentru asta. Contaminantii ne-compostabili includ de obicei materiale plastice (dure si filmate), pietre si metale.

Komptech Hurrikan S este un suflant separator mobil conceput pentru a elimina >95% din contaminanti si excese la rate de productii ridicate. Acest lucru permite compostatorilor sa separe in mod eficient pungi de plastic, folii si filme, compostabile mari, roci, cuie si multe altele, intr-un singur proces de finisare. Odata separate, compostabile supradimensionate pot fi reintroduse inapoi in procesul de compostare pentru a fi tocate si compostate or folosite ca bio-mulci. Materia ne-compostabila si inerta poate fi reciclata or dusa la groapa de gunoi.

Expertiza in Industrie

Kevin Yuncker a servit industria deseurilor si reciclarii de peste 29 de ani. Pentru ultimii 8 ani, a fost responsabil pentru supravegherea si gestionarea vanzarilor de echipamente si tehnologii in estul Americii de Nord pentru Komptech Americas.

„In timp ce compostatorii se confrunta cu numeroase provocari de zi cu zi, exista noi procese si tehnologii mai eficiente care sunt introduse pe piata”, spune Yuncker. Prezentarea mea va oferi o imagine de ansamblu pas cu pas a celor mai bune practici si tehnologii pentru un proces mai eficient de compostare a brazdelor”.

La Conferinta de Reciclare a Mediului 2021, te invitam sa va alaturati lui Kevin Yuncker si garrett Lapsys in standul expozitional Komptech Americas. Pentru mai multe informatii despre aceasta conferinta gazduita de Coalitia pentru Reciclare Tennessee si Camera de Comert si Industrie Tennessee vizitati: https://tennesseerecyclingcoalition.wildapricot.org/2021-Conference-Hotel