CTE Solution

Product was successfully added to your shopping cart.

La Summitul Global COP26 s-a discutat despre combustibili alternativi din deșeuri

Anul acesta Glasgow a găzduit, în perioada 31 octombrie - 12 noiembrie, conferința ONU - Summitul Global COP26 privind schimbările climatice, o conferință ce a reunit peste 120 lideri de stat și delegații din aproximativ 200 de țări, experți climatici și activiști de mediu care au discutat despre viitorul planetei și soluții pentru combaterea problemelor de mediu privind creșterea temperaturii medii la nivel global.

Obiectivele generale ale acestei conferințe au fost axate pe eliminarea treptată a utilizării combustibililor fosili, reducerea defrișărilor și încurajarea investițiilor în energii regenerabile, dar poate cea mai ambitioasă țintă este aceea a măsurilor de accelerare a trecerii la vehicule nepoluante. Schimbarea viziunii globale în ceea ce privește despăduririle și limitarea utilizării lemnului ca și sursă de încălzire până în anul 2030, a fost susținută de lideri din peste 100 de țări acoperind peste 85% din suprafața împădurită a Terrei. Este de reținut aici ca și factor poluator că, în conformitate cu un studiu Forbes din 2020 cca. 84% din energia mondială este obținută prin arderea combustibililor fosili - un loc important deținându-l arderea de cărbune. De asemenea, industria cimentului cu un consum de cca. 4% din totalul producției mondiale de cărbune este un poluator semnificativ, luând în calcul că pentru 1 tonă de oțel se consumă între 200 și 450 kg de cărbune (în funcție de tehnologiile deținute de producători), industria cimentului contribuind în final cu cca. 8% din procentajul de emisii de CO2 în atmosferă.

Astfel, utilizarea SRF-ului și RDF-ului (Refuse Derived Fuel) ca și combustibili alternativi în susținerea programului WTE (Waste To Energy) este a altă măsură clară propusă în această direcție, adoptată universal pentru edificarea unui mediu cât mai puțin poluat, pentru toate activitățile umane - domestice sau industriale. Tehnologiile există și trebuie implementate pe tot globul.

În ceea ce privește setul de măsuri de accelerare a trecerii la vehicule nepoluante, putem încadra prin asimilare ca și trecerea la utilaje și tehnologii nepoluante (cu surse de antrenare electrică, hibridă, etc.), este în egală măsură dezirabilă în același sens. Această măsură propusă vine în completarea celor mai sus menționate, în dorința reducerii emisiilor de carbon în atmosferă, emisii ce ar trebui să tindă către “0 emisii” până în anul 2050.

Un alt obiectiv asumat în cadrul conferinței este limitarea emisiilor de metan provenite din depozitele de deșeuri cu până la 30% - măsură agreeată de reprezentanții din peste 100 de țări participante. În acest sens, majoritatea partenerilor noștri dezvoltă tehnologii și echipamente ce propun reducerea impactului poluant asupra mediului înconjurător.

Compania noastră - CTE Solution Utilaje Specializate, va propune în acest sens soluții complete și complexe atât pentru industria colectarii și tratării materialelor reciclabile, cât și pentru segmentul extracției, prelucrării și manipulării materialelor de construcții, oferind echipamente pentru toate etapele prezente în fluxurile de procesare.