CTE Solution

Product was successfully added to your shopping cart.

ReWaste F: Tratarea inteligentă a deșeurilor în viitor

Programul de cercetare de patru ani ReWaste F a fost lansat în 2021 sub conducerea Catedrei de Tehnologie de Procesare a Deșeurilor și Managementul Deșeurilor de la Universitatea din Leoben.

UE urmărește obiectivul de a realiza o transformare pe scară largă către o economie circulară. Aceasta include, în special, reciclarea sporită a materialelor provenite din deșeurile municipale și de ambalaje. Acest lucru ar trebui să conducă la o utilizare mult mai bună a resurselor, inclusiv reciclarea, și, prin urmare, să contribuie direct și indirect la reducerea gazelor cu efect de seră dăunătoare climei, cum ar fi CO2.

Proiectul de cercetare ReWaste F se concentrează pe cât de mult senzorii, digitalizarea, crearea de rețele și inteligența artificială pot îmbunătăți procesele generale de tratare pentru fluxurile mixte de materiale. Activitatea de cercetare este condusă de un consorțiu multidisciplinar format din reprezentanți ai științei și industriei, inclusiv Komptech. În cadrul acestui proiect, activitatea științifică – în special dizertații și teze de masterat – se va concentra, de asemenea, asupra gestionării deșeurilor și a tehnologiei, ceea ce va consolida și va oferi vizibilitate în continuare rolului de pionierat al Austriei ca cercetare și locație industrială.

Rate mai bune de reciclare datorită digitalizării

Ideea fundamentală din spatele ReWaste F este de a permite comunicarea în timp real între calitatea deșeurilor și instalație, permițând astfel adaptarea dinamică a etapelor de procesare la obiective. Datele furnizate prin intermediul senzorilor optici și fizici sunt interconectate și transmise pentru controlul proceselor. În a doua etapă de dezvoltare, o stație de tratare a deșeurilor se poate auto-optimiza prin învățare automată. O cerință pentru acest tip de tratare inteligentă a deșeurilor – și conținutul ReWaste F – este crearea unei baze de date cuprinzătoare.

În calitate de expert în tehnologie, Komptech participă la serii de teste, atât la scară reală, cât și la scară de laborator, precum și simulări care înregistrează impactul diferiților factori de influență asupra procesului de tratament. Scopul este de a crea o bază de date care mapează toți parametrii pentru prelucrarea mecanică.

Perspectivă

Sistemul viitor de tratare a deșeurilor necesită flexibilitate în ceea ce privește structura fluxurilor de deșeuri și o capacitate tehnică mai mare, asigurată de calitate (la scară internațională) de a recicla materii prime secundare valoroase. Instrumentele din Industria 4.0 oferă baza necesară pentru acest lucru.

Ca parte a ReWaste F, noile soluții tehnologice apar din colaborarea interdisciplinară dintre știință și practică. Aceste soluții sunt disponibile clienților noștri din întreaga lume pentru optimizarea tratării deșeurilor.

Despre proiect

Programul de cercetare de patru ani ReWaste F a fost lansat în 2021 sub conducerea Catedrei de Tehnologie de Procesare a Deșeurilor și Managementul Deșeurilor de la Universitatea din Leoben. Programul este implementat de un consorțiu format din patru institute științifice și 14 companii, inclusiv Komptech.

Ca parte a proiectului, Christoph Feyerer, Director Product Management & Marketing la Komptech GmbH, pregătește, de asemenea, o disertație. Costul total de 4,85 milioane EUR este acoperit de finanțare din partea Agenției Austriece pentru Promovarea Cercetării (FFG), a provinciei Stiria și a partenerilor de proiect implicați.