CTE Solution

Product was successfully added to your shopping cart.

Reciclare baterii Litiu-Ion

TEHNOLOGII INOVATOARE PENTRU RECICLARE ECOLOGICA

Fiecare noua provocare induce o tehnologie noua.

Reciclare baterii Litiu-Ion

Reciclarea bateriilor nu trebuie sa fie doar mai curata ci trebuie sa fie si mai rentabila. Reciclarea bateriilor estemai ecologica decat extragerea de materiale noi si aruncarea bateriilor uzate.

Procesul trebuie rentabilizat astfel incat rezultatele obtinute prin reciclare sa devina un stimulent.

Intr-o prima etapa, bateriile si acumulatorii se descarca dupa care pot fi maruntite/tocate intr-un mod sigur și ecologic.

Operatiunea se executa cu ajutorul unei forfeci rotative(tip VR) si a unui tocator universal(tip NGU) pentru a zdrobi si distruge dispozitivele.

Imagine exemplificativa foarfeca rotativa BHS VR
Imagine exemplificativa tocator universal BHS NGU

Daca bateriile nu au fost tratate in prealabil intr-un proces termic la temperaturi ridicate, scanteile generate pot provoca aprinderea electrolitului. Pentru a elimina acest risc, ambele echipamente au o proiectare etansa la gaze si functioneaza in atmosfera de azot.

Materialul de intrare este trecut printr-un canal/ecluza catre zona etansa la gaz, inainte de a incepe prima etapa de proces - zdrobirea bateriei. Bateriile cu o singură celula si modulele simple sunt gata sa fie prelucrate mai departe dupa o etapa de zdrobire, in timp ce bateriile mai mari si pachetele de baterii, precum și modulele de baterii sunt procesate in doua etape.

Evitarea pericolelor în condiții de siguranță în timpul reciclării bateriilor Litiu-Ion

Procesul previne in mod fiabil incendiile si eliberarea de gaze periculoase, fiind tinut etans la gaz pana la uscator, unde electrolitii sunt evaporati. Acest proces este compatibil atat cu bateriile auto, si Litiu-Ion cat si alte baterii de uz casnic. Produsele rezultate sunt pregatite pentru vanzare.

Imagine exemplificativa flux

Contacteaza-ne acum

* Camp Obligatoriu